Skip to main content

Nieuws

voorjaarsbrochure 2020
Nieuws

Ontdek onze voorjaarsbrochure 2020

In deze voorjaarsbrochure 2020 hebben we onze expertise en ons aanbod georganiseerd rond alle managementdomeinen die er voor u en uw medewerkers toe doen.

Bert Mons
Opinie

Nood aan braincirculatie in West-Vlaanderen

Er is veel te lang veel te weinig geïnvesteerd in het hoger onderwijs in West-Vlaanderen. Dat moet voortaan anders als we onze bedrijven zuurstof willen blijven geven.

sociale verkiezingen
Nieuws

Sociale verkiezingen: mis de start niet!

Binnenkort is het weer zover: afhankelijk van de geprikte verkiezingsdatum (tussen 11 mei en 24 mei 2020), trekt de verkiezingsprocedure zich vanaf midden december 2019 op gang.

"Volg je gevoel en durf!"
Nieuws

"Volg je gevoel en durf!"

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen zet met JUMP sterk in op het inspireren van studenten en het boosten van jong ondernemerstalent in de regio. In deze reeks laten we jonge ondernemers aan het woord en stellen hen enkele pertinente vragen. Tim Vancouillie van Eluse is de volgende die we aan het woord laten.

Palim
Nieuws

Project om Marokkaanse IT'ers aan te werven van start

Tijdens infosessies op 14 en 15 oktober in Brussel en Gent konden geïnteresseerde bedrijven meer vernemen over het Palim-project, het pilootproject dat Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen same

Bert Mons
Opinie

It's Alive!

Binnen onze universiteiten en hogescholen bestaat er al behoorlijk wat academische kennis rond artificiële intelligentie, maar dat volstaat niet.

Bert Mons
Opinie

Toeval bestaat niet

Toeval bestaat niet. Ik zeg het heel vaak. En vaak is dat omdat we het niet kunnen laten het toeval een handje te helpen.

Persbericht Brexit
Voka-Persbericht

Voka West-Vlaanderen verheugd over brexit-akkoord

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is verheugd dat de EU en het Verenigd Koninkrijk een akkoord over de brexit hebben bereikt. Tijdens een werkbezoek aan West-Vlaanderen deze ochtend van de Britse ambassadeur kreeg een groep van West-Vlaamse ondernemers uit eerste bron de details van het akkoord mee.

zeebrugge haven
Voka-Persbericht

Heel wat bedrijven vergroenen hun logistieke stromen

Tijdens het havenevent van ING en Apzi-Voka West-Vlaanderen op donderdag 10 oktober werd de studie voorgesteld rond de logistieke en maritieme transportsector van ING België. Deze toont aan dat zeehavens de belangrijkste spelers zijn in een duurzame en ecologische toeleveringsketen. De studie formuleert een reeks belangrijke aanbevelingen voor bedrijven actief in de supply chain van de havens, alsook richting het beleid.

wet macron
Nieuws

Wet Macron – Frans protectionisme in de praktijk

Na verschillende onderhandelingen en lobbywerk heeft de Franse Arbeidsministerie in september 2018 een nieuwe wetgeving uitgevaardigd rond o.a. detacheringen. In juni 2019 werd eindelijk het Uitvoerdecreet (Décret n° 2019-555) en Besluit gepubliceerd. Het Decreet en Besluit omvatten nieuwe bepalingen, hoewel er weinig progressie is. 

Bert Mons
Opinie

Welke techscene?

Benieuwd hoe de techscene van onze provincie scoort tegenover die in België en Europa? Voka West-Vlaanderen nam de proef op de som.

DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx